Bouwweer.nl

Door in te loggen op www.bouwweer.nl hebt u de mogelijkheid actuele regionale weersinformatie voor de bouw via internet te raadplegen. De informatie is door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord op abonnementsbasis toegankelijk. Met een abonnement kunt u thuis of op het werk onbeperkt inloggen. U hebt 24 uur per dag de beschikking over betrouwbare weersinformatie voor de bouw waar u beslissingen op kunt nemen. Alle informatie wordt zeer gebruiksvriendelijk gepresenteerd en is eenvoudig af te drukken door aparte print versies.

Waarnemingen

De waarnemingen van de officiŽle KNMI stations van de afgelopen 4 dagen kunnen worden geraadpleegd. Ook specifieke weerselementen als het dauwpunt, de relatieve vochtigheid, de gevoelstemperatuur en zelfs uurlijkse neerslaggegevens worden weergegeven.  Vorstdagen
U kunt op de pagina 'vorstdagen' de vorstdagen van het lopende seizoen en het vorige seizoen raadplegen.

Regionale weersverwachtingen

U kunt zeer gedetailleerde regionale weersverwachtingen raadplegen met voor de bouw specifieke weerselementen als het dauwpunt, relatieve vochtigheid, de weerfase volgens NEN 6722, de gevoelstemperatuur, UV-Index en de wind op hoogte. De weersverwachtingen worden gepresenteerd in tekst, tabel en grafiek en worden ieder uur geactualiseerd. De site bevat verwachtingen voor de komende zesendertig uur met waardes per uur, verwachtingen voor vijf dagen met waardes per drie uur en verwachtingen voor acht dagen met dagwaardes.

Neerslagbeelden

De actuele en verwachte neerslagbeelden kunnen in drie verschillende uitvoeringen gepresenteerd worden. De uitvoeringen "eenvoudig" en "inzoom" zijn standaard beschikbaar. Met de uitvoering "inzoom" kan snel op de regio ingezoomd worden, zodat u zeer nauwkeurig kunt bepalen waar de neerslag zich bevindt. Optioneel is tevens de uitvoering "uitgebreid" beschikbaar, waarin de neerslagbeelden over een gedetailleerde kaart van Nederland gepresenteerd worden.

Satellietbeelden
De actuele satellietbeelden van Europa en Nederland in infrarood en zichtbaar licht kunnen optioneel opengezet worden. Met een eenvoudige filmbediening worden de satellietbeelden van de afgelopen drie uur zeer gebruiksvriendelijk gepresenteerd.

Weerkaarten

Tevens optioneel zijn verschillende weerkaarten van Europa en Nederland beschikbaar. De volgende type weerkaarten zijn beschikbaar en kunnen in een film gepresenteerd worden:

  • Minimum temperatuur kaarten tot vijf dagen vooruit;

  • Maximum temperatuur kaarten tot vijf dagen vooruit;

  • Neerslagkaarten per dag voor de komende vijf dagen;

  • Neerslagkaarten per zes uur voor de komende vier dagen;
  • Luchtdrukkaarten voor de komende vijf dagen;

  • Windkaarten voor de komende vijf dagen.

Tarieven / abonnementen
Abonnementen op bouwweer.nl kunnen voor een jaar worden afgesloten. De kosten voor een abonnement zijn afhankelijk van de informatie die op de website kan worden geraadpleegd en van het aantal gebruikers. Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer: 0317- 399 800.

Ook kunt u dit formulier invullen en mailen.